عاشقان عکاسی

شاترباگ وسایت ویژه عاشقان عکاسی . مخصوص کسانی که از عکاسی لذت میبرند .

عاشقان عکاسی

شاترباگ وسایت ویژه عاشقان عکاسی . مخصوص کسانی که از عکاسی لذت میبرند .

عاشقان عکاسی

در شاترباگ قرار است به امید خدا مطالبی در مورد تاریخچه عکاسی ، ژانرهای عکاسی ، سبک های عکاسی ، معرفی عکاسان بزرگ ایران و جهان قرار بدهیم ولی تمرکز عمده و اساسی این وبلاگ بر ارائه و نمایش عکاسان جوان خواهد بود .

بایگانی

قانون یک سوم عکاسی

شنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۴، ۰۶:۳۳ ب.ظ


قانون یک سوم عکاسی

  از مهمترین مسایلی که در جهت تضمین موفقیت عکس های مسافرتی شما وجود دارد، صرف زمان برای یافتن مکانی درست و موثر است. یکی از روش هایی که هنرمندان در طی قرون برای ترکیب بندی به کار برده اند، قانون «یک سوم» است. در این روش باید تصویری که در منظره یاب دوربین دیده می شود از هر دو جهت افقی و عمودی، به شکل ذهنی به سه قسمت تقسیم شود. چهار خط و نقاط تقاطع آن ها می تواند بهترین راهنمای شما برای قراردادن موضوع اصلی عکس در جایی باشد تا تصویری فعال و موثر پدید آید.

  با جایگزیدن موضوع در یکی از این چهار نقطه، موضوع مورد توجه بیشتری قرار می گیرد. این قانون در تمام موارد کاربرد دارد، اما بیشترین تاثیر آن هنگامی است که سوژه عکاسی، موضوعی کوچک در یک فضای گسترده یا در زمینه ای خلوت باشد. وزن تجسمی موضوع شما، تصویر را متوازن می سازد. قایقی که در میانه دریایی آرام قرار گرفته است، راکد و بی اثر جلوه می کند و تحت تاثیر رکود فضای اطرافش قرار دارد، اما اگر قایق را در یکی از نقاط برخورد خطوط یک سوم (که به نقاط طلایی معروف اند) قرار دهیم، تصویری فعال و پویا را به وجود می آوریم.

  از قانون یک سوم برای قرار دادن موضوعات فرعی تصویر نیز می توان استفاده کرد و سوژه را در نقاط مخالف موضوع اصلی جایگزین نمود. مثلا وقتی در یک ترکیب بندی درخت بلوطی را در نقطه برخورد خطوط (مقاطع طلایی)، در پایین و سمت چپ کادر قرار می دهید، موضوع فرعی خود (مثلا ماه) را در قسمت بالا و سمت راست می گذاریم و بدین شکل دوباره تصویری پویا و فعال را می سازیم.

  همچنین، قانون یک سوم به شما کمک می کند که خط افق را در محل مناسب خود قرار دهید.

  اگر خط افق را روی یکی از دو خط تقسیم کننده تصویر قرار دهید، از راه میانبری برای چیدمان موثر ترکیب بندی خود استفاده نموده اید. تصور کنید که می خواهید از سواحل دریای «کارائیب» که از شن، دریا و آسمان تشکیل شده است، عکاسی کنید، قرار دادن خط افق روی خط اولی که تصویر را تقسیم می کند، باعث می شود که یک سوم تصویر به آسمان اختصاص یابد و دو سوم دیگر ترکیب بندی را دریا و شن ساحل پر کند. به همین صورت اگر خط افق را روی خط دومی که تصویر را تقسیم می کند، قرار دهیم، دو سوم کادر را آسمان می پوشاند و بقیه به دریا و ساحل اختصاص می یابد. این قاعده را در کادرهای عمودی و افقی نیز می توان به کار برد.

منبع سایت شاترباگ
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۲۳
رها کوشکی

نظرات  (۱)

سپاس، مفید بود :))

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی